82- چرا خانه رنبور به شکل شش ضلعی است؟


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 459
بازدید دیروز : 70
بازدید هفته : 610
بازدید ماه : 3025
بازدید کل : 6087
تعداد مطالب : 235
تعداد نظرات : 86
تعداد آنلاین : 1

 ۱- اولین نکته ای  که هست اینه که زنبور باید از میان تمام شکلهای هندسی،شکلهایی رو انتخاب  کنه که "کاملا متقارن" هستند تا تفاوتی نکنه که زنبور از کجا وارد خانه  میشه،از بالا یا پایین یا چپ یا راست. شکلهای کاملا متقارن عبارتند از 3  ضلعی منتظم (مثلث متساوی الاضلاع) 4 ضلعی منتظم(لوزی) 5 ضلعی منتظم،6 ضلعی  منتظم،7 ضلعی منتظم و ... و بینهایت ضلعی منتظم ( دایره!!!). شکلی مثل مثلث  متساوی الساقین یا مستطیل کاملا متقارن نیستند. اگر بخوام تعریف دقیق تری  از کاملا متقارن بودن ارائه کنم باید تعداد اضلاع شکل رو در نظر گرفت. مربع که نوع خاصی از لوزیه 4 ضلع داره و از 4 راستا هم متقارنه ( راستای  طول، عرض، قطر اصلی و قطر فرعی ) خود لوزی هم از 4 راستا متقارنه (می تونین اون 4  راستا رو پیدا کنید؟!!! ) مثلث متساوی الاضلاع 3 ضلع داره و از 3 راستا هم  متقارنه اما مثلث متساوی الساقین تنها از یک راستا متقارنه. مستطیل هم تنها  در دو راستا متقارنه. 

۲-  دومین نکته در مورد انتخاب شکلها برای ساخت خانه زنبور اینه که شکلها  کاملا در کنار هم چفت بشن یعنی بعد از کنار هم چیده شدنشون فضای خالی  بینشون وجود نداشته باشه. شما اگر 10 تا دایره رو کنار هم قرار بدین به  وضوح فضای خالی زیادی بین دایره ها خواهید داشت اما می تونین 10 مربع رو  بدون ایجاد حتی ذره ای فضای زائد در کنار هم بچینید. از بین تمام شکلهای  کاملا متقارن تنها 3 ، 4 و 6 ضلعی منتظم این قابلیت رو دارن!!! (5  ضلعی  منتظم این خاصیت رو نداره مثلا اگر 5 تا 5 ضلعی منتظم رو دور تا دور یک 5  ضلعی منتظم بچینید شکلی شبیه یک گل 5 پر ایجاد میشه که لابلای گلبرگهاش  فاصله یا همون فضای زائد وجود داره!!! ) 

۳-  حال ببینیم چرا زنبور از بین 3 شکل مناسب 6 ضلعی منتظم رو انتخاب  میکنه.جواب خیلی ساده است. زنبور شکلی رو انتخاب می کنه که با مصرف موم  مشخص،بیشترین فضا رو در اختیارش قرار بده یعنی در واقع شکلی رو برمی گزینه  که بتونه باهاش با مقدار معین مصالح،بزرگترین خانه ی ممکن رو بسازه. به  زبان ریاضی زنبور شکلی رو انتخاب میکنه که به ازای محیط ثابت،بیشترین مساحت رو داشته باشه. 

۴-  اجازه بدید قبل از اینکه بین 3 شکل بحث کنیم تکلیفمون رو با 4 ضلعی منتظم  ( لوزی) مشخص کنیم. در بین تمام لوزی های ممکن با محیط ثابت، مربع بیشترین  مساحت رو تولید می کنه.در واقع لوزی 4 زاویه داره که دو به دو با هم مساوین  پس میشه به هر لوزی دو عدد رو نسبت داد. زاویه ماکزیمم و زاویه مینیمم. به  وضوح هر چه اختلاف این دو عدد بیشتر باشه لوزی شکل کشیده تری داره و دارای  مساحت کمتریه و بیشترین مساحت وقتی رخ میده که اختلاف بین زاویه ماکزیمم و  مینیمم حداقل ( یعنی صفر ) باشه یعنی وقتی که هر چهار زاویه ی لوزی 90 درجه  باشه یعنی یک مربع داشته باشیم. اگر بخوام ریاضی تر این بحث رو دنبال کنم  باید بگم که اگر زاویه ماکزیمم رو با a و زاویه مینیمم رو با b نشون بدین  داریم a+b=180 لذا می تونین به هر لوزی در واقع یک زاویه مثلا a رو نسبت  بدین.به راحتی می تونین اثبات کنید که مساحت لوزی برابر است با (2sin(a  و این مقدار وقتی حداکثره که مشتقش یعنی (2cos(a برابر باشه با صفر یعنی a=90  یعنی همونطور که گفتم هر چهار زاویه لوزی 90 درجه باشند.

 ۵-  پس در نهایت به این نتیجه رسیدیم که زنبور باید از بین مثلث متساوی  الاضلاع، مربع و 6 ضلعی منتظم یکی رو انتخاب کنه. فرض کنید هر سه ی این  شکلهای محیطی برابر با یک داشته باشه. می خوایم مساحت هر کدوم را حساب کنیم و نشون بدیم که مساحت 6 ضلعی منتظم از همشون بیشتره. طول هر ضلع مثلث متساوی  الاضلاع با محیط 1 برابر است با یک سوم. با استفاده از قضیه ی فیثاغورس به  راحتی می تونین محاسبه کنید که ارتفاع این مثلث برابر است با یک روی 3√2 ، پس  مساحت این مثلث برابر است با یک روی  3√12 که تقریبا برابر است با 0.048 یک مربع با محیط 1 دارای اضلاعی به طول یک چهارمه و بوضوح مساحت این مربع یک شانزدهم خواهد شد که تقریبا 0.062 اما شش ضلعی منتظم، طول هر ضلع یک 6 ضلعی منتظم با محیط یک برابر یک ششم است.در واقع 6 ضلعی منتظم از 6 مثلث متساوی الاضلاع به طول یک ششم تشکیل شده است پس مساحت یک مثلث متساوی الاضلاع به  طول یک ششم رو محاسبه کرده آن را در 6 ضرب می کنیم تا مساحت 6 ضلعی منتظم به دست بیاید. مشابها،  ارتفاع این مثلث برابر با 3√ روی 12 پس مساحت این مثلث  برابر است با 3√ روی 144 لذا مساحت شش ضلعی منتظم شش برابر این مساحت است  یعنی 3√ روی 24 که تقریبا برابر است با 0.072 لذا ثابت کردیم که اگر مثلث  متساوی الاضلاع، مربع و 6 ضلعی منتظم دارای محیط یکسان باشند 6 ضلعی منتظم  مساحت بیشتری ایجاد خواهد کرد!!!

 ۶-  زنبورها ریاضیدانان قابلی هستند.البته اون کسی که این قابلیت رو در وجود  اونها نهاده ریاضیدان بسیار قابل تریه یعنی خداوندی که دنیا رو بر اساس  اصول ریاضی آفرید...




:: موضوعات مرتبط: کلاس هفتم , کلاس سوم راهنمایی , ریاضیات , ,
:: برچسب‌ها: مسئله جالب ,
:: بازدید از این مطلب : 1157
|
امتیاز مطلب : 9
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
ن : [cb:post_author_name]
ت : [cb:post_create_date]
مطالب مرتبط با این پست
» 1- مجموعه سوالات ریاضی کلاس هفتم
» 2- مجموعه سوالات ریاضی کلاس سوم راهنمایی
» 7- نمونه سوالات زبان انگلیسی کلاس هفتم
» 8- مجموعه سوالات علوم تجربی کلاس هفتم
» 9- به وبلاگ زیر هم یه سر بزنید
» 10- نمونه سوالات کلاس سوم راهنمایی درس علوم تجربی ترم 1
» 12- 17 شتر و تقسیم کردن آن توسط حضرت علی (ع)
» 13- شگفتیهای عدد 37
» 24- مسئله جالب از درصد
» 25- معجزه هاي رياضي و عددي در قرآن
» 41- نکات جالب از عدد 13
» 42- هوش ریاضی
» 44- اعداد مثلثی
» 45- اعداد خوشحال
» 46- روش جدید یادگیری جدول ضرب
» 47- پارادوکس ( باطلنما ) چیست؟
» 48-افراد مختلف چگونه فیل را شکار می کنند؟
» 49- عجایب عدد 7
» 51- عدد بسیار اول!!!!!!!!!
» 52- نظر یک ریاضیدان درباره ی انسان ها
» 57- بزرگترین اعداد اول
» 59- اعداد جالب
» 62- هنر حل مساله
» 63- غلبه بر اضطراب ریاضی
» 64- جواب های خنده دار یک دانش آموز به سوالات امتحانی!
» 66- آزمون کانگورو چگونه آزمونی است؟
» 68- خلاقیت و ریاضی
» 69- عوامل موثر بر یادگیری ریاضیات
» 70- سایت های مفید برای ..
» 71- اجسام سه بعدی
» 73- نامه یک ریاضیدان به دوستش
» 74- نمونه سوالات تورنی تیم کلاس سوم راهنمایی
» 76- اعداد در علم ریاضی
» 77- اعداد اول و اعداد مرکب
» 78- عدد زیبا چیست؟
» 79- عدد 6174
» 80- پارادوکس
» 81- عدد جالب 312
» 82- چرا خانه رنبور به شکل شش ضلعی است؟
» 83- ده دستورالعمل پولیا برای معلّمان ریاضی
» 84- برج هانوی
» 88- 21 نکته آموزنده در رابطه با آزمون فرزندانتان ارائه شده است،
» 90- اثبات رابطه فیثاغورس به چند روش
» 102- اثبات رابطه فیثاغورس به چند روش (بدون کلام )
» 103- کاربرد ریاضیات
» 104- عکس مسئله فیثاغورس
» 105- معرفی سایت های دانلود رایگان کتاب
» 106- المپیادهای ریاضی
» 91- عربی و معنی لغات
» 92- انیمیشن زاویه های مکمل و متمم
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:









نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان خلاقیت و ریاضیات 20 و آدرس banadkoki.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






RSS

Powered By
loxblog.Com